Meteen naar de inhoud
11 mei 2022 - Veldhoven Verbindt Event editie 3 - De Kracht van Veldhoven

Voor het eerst na de coronajaren 2020 en 2021 kon ondernemend Veldhoven elkaar weer ontmoeten voor een afwisselend programma onder de titel De Kracht van Veldhoven.

Vanaf 20.00 uur ontplooide zich een mooie avond in Theater de Schalm. Het thema Next Generation stond centraal in het tafelgesprek onder leiding van de gastvrouw van de avond, Anne-Marie Fokkens. Maartje van Schagen van Simac Techniek en Anke van Diessen van Van Diessen Keukens gaven hun visie op kansen en valkuilen van opvolging binnen een gerenommeerd familiebedrijf. De twee nieuwe voorzitters van de ondernemersverenigingen, Erik Gilden van VOC en Irene van de Mortel van HOG De Kempen introduceerden zich en benadrukten de meerwaarde van een collectief van en voor ondernemers. Daan de Kort is voormalig wethouder van de gemeente Veldhoven en momenteel actief lid van de Tweede Kamer. Hij werd opgevolgd door Vivianne van Wieren-Kraaijvanger. Het thema voor hun tafelgesprek “besturen in dichte mist” bood voldoende aanknopingspunten voor een onderhoudend en interessant gesprek.

In het programma was een prominente plaats ingeruimd voor de bekendmaking en uitreiking van Veldhovense ondernemersprijzen. 

Geert van Loon en Marly de Crom van Lovano Kitchen & Bar werden uitgeroepen tot Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Zij ontvingen de bijbehorende trofee en een voucher met verschillende diensten van professionals uit het netwerk van Veldhoven Verbindt. Het ondernemersduo kreeg 47% procent van de publieksstemmen. De jury van de Veldhovense Ondernemerstrofee stemde bovendien unaniem op de eigenaars van Lovano. Samen vormde het stel caférestaurant Oers Gezellig om tot Lovano met een eigentijdse variant van een sharing dish-concept. Daar waar veel horecaondernemingen worstelen met het binden en boeien van enthousiaste en betrokken medewerkers, weet het tweetal daar steeds een oplossing voor te vinden. De andere kandidaten voor deze prijs waren Thijs Offermeijer van Malelions en Meike Daniëls van HOERA Kinderschoenen. De prijs voor Veelbelovend Ondernemer van het Jaar werd dit jaar voor de tweede keer mede mogelijk gemaakt door  Avelco ICT & Cloud Diensten.

Louis Groenen, eigenaar van Groenen Groep, is uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2021, hij kreeg De Veldhovense Ondernemerstrofee. Deze prijs voor de Ondernemer van het Jaar werd voor de 25e en laatste maal door burgemeester en juryvoorzitter, Marcel Delhez uitgereikt. Groenen Groep is actief in grond- en sloopwerken en wegenbouw. De jury roemde de oprichter van het bedrijf om zijn positieve instelling en de trouwe klant- en medewerkersrelaties. Louis Groenen had geen gemakkelijke start met zijn bedrijf, maar maakte er desondanks een succes van. Het bedrijf onderhoudt bijvoorbeeld al 35 jaar een relatie met ASML en de aannemers die voor dat bedrijf werken. Ook loopt het bedrijf voorop in veiligheidscertificeringen en moedigt innovatie aan. Kernwaarden van het bedrijf zijn volgens het juryrapport: betrouwbaarheid, continue kwaliteit, afspraak = afspraak en optimale klantgerichtheid. Als ondernemer loopt Groenen graag tien stappen vooruit op de concurrentie. De jury noemde verder Groenens grote maatschappelijke betrokkenheid. “Nee zeggen” tegen klanten is voor Louis en zijn team geen bespreekbare optie; hij voelt het als een uitdaging om zijn klanten te blijven helpen”, zo schrijft de jury in haar rapport. Al vanaf de start van zijn bedrijf zijn zijn twee kinderen – Esther en Ronnie – medeaandeelhouder. Zij hebben de afgelopen jaren de groei en ontwikkeling van de Groenen Groep mede vormgegeven. Dat zij hun vader zullen opvolgen, is inmiddels een open deur.

Het gehele programma werd muzikaal omlijst door de vier mans-band 2000Unplugged. Na het officiële gedeelte was er voldoende ruimte om te netwerken, het werd dan ook nog erg gezellig in de foyer.

We kijken terug op een bijzonder geslaagde avond! Onze dank gaat uit naar alle sprekers, aanwezigen en natuurlijk naar onze geweldige sponsoren. Dankzij jullie konden we er weer een fantastisch evenement van maken. Daarnaast bedanken wij ook dit jaar weer L-Mount media voor de mooie foto’s.